Ταμείο Υποτροφιών

Η Κοινωνική Πρόνοια αποτελεί προτεραιότητα στη πολιτική του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών. Με πρόγραμμα, με συγκεκριμένες πράξεις και δεσμεύσεις δημιουργούμε ένα μέτωπο Κοινωνικής Πρόνοιας. Μια από αυτές τις δράσεις είναι και η δημιουργία του Ιδρύματος Υποτροφιών που για 12η συνεχή χρονιά, έχει παραχωρήσει υποτροφίες σε όλα τα παιδιά που κρίθηκαν δικαιούχοι. Πρόκειται για μια απόφαση πρωτοποριακή που στηρίζει έμπρακτα παιδιά με οικονομικές δυσκολίες. Στο διάστημα αυτό, έχουμε βοηθήσει παιδιά, ορφανά παιδιά από διαλυμένες οικογένειες, παιδιά που έχουν ανάγκη στήριξης.

Το Ίδρυμα αυτό όπως είναι γνωστό, έχει ως κύριο σκοπό και αποστολή του την παροχή ετήσιων υποτροφιών – βοηθημάτων προς παιδιά – φοιτητές, απόρων οικογενειών, ορφανά και δυσπραγούντες συνανθρώπους μας. Απαρτίζεται από τη Διαχειριστική Επιτροπή του Δήμου, διακεκριμένου Εκπαιδευτικούς και το Γραφείο Ευημερίας. Τα κριτήρια είναι αντικειμενικά και μετρήσιμα στη βάση του Ιδρύματος Υποτροφιών και άλλων Ιδιωτικών Ιδρυμάτων.

Η πολιτική της κοινωνικής συνοχής στο Δήμο ενισχύεται συνεχώς. Θέλουμε να γνωρίζουν όλοι οι πονεμένοι άνθρωποι ότι είμαστε μαζί τους, στο πλευρό τους. Εργαζόμαστε κάθε μέρα ώστε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την κοινωνική μέριμνα. Για το Δήμο μας πολιτισμένη κοινωνία είναι αυτή που ευημερούν όλοι οι άνθρωποι ανεξαίρετα και όχι μόνο οι λίγοι.

Είμαστε καθημερινά στον αγώνα, ώστε κανένας από τους συμπολίτες μας να μην μείνει χωρίς φροντίδα, αγάπη και στήριξη. Σε αυτό τον αγώνα, είμαστε δοσμένοι! Καλώ όλος τους πολίτες μας, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και στα δύσκολα. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι διαθέτουμε ακόμα αποθέματα ανθρωπιάς!

Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν το οξυγόνο για πάσχοντες συνανθρώπους μας. Την ώρα που αυτά τα παιδιά ανοίγουν τα φτερά τους για να πετάξουν, ο Δήμος ως ανώτατη τοπική αρχή τους στηρίζει στη διαδικασία της κατάκτησης της γνώσης της Επιστήμης.

Θεωρώ πραγματικά πως στις μέρες μας έχει ιδιαίτερη σημασία κάθε φορέας της Πολιτείας και ιδιαίτερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ανώτατη τοπική εξουσία να αποδείξει στην πράξη το ενδιαφέρον της για την Κοινωνική Πρόνοια. Προπάντων να υιοθετήσουμε συγκεκριμένες πολιτικές στήριξης των παιδιών μας, ευρύτερα της νέας γενιάς. Να γίνουμε μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς, περισσότερο ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Κανονισμοί Ταμείου Υποτροφιών

Αίτηση Ταμείου Υποτροφιών