Δημοτική Φιλαρμονική

Η Δημοτική Φιλαρμονική Κάτω Πολεμιδιών ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2009, και σήμερα τη διευθύνει ο γνωστός σε όλη τη Λεμεσό, Μουσικός κ. Κωνσταντίνος Ζορπάς ο οποίος έχει ήδη συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις οι οποίες έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

Στη Δημοτική Φιλαρμονική, συμμετέχουν νέοι της ευρύτερης περιοχής των Πολεμιδιών και όχι μόνο, που αγαπούν και έχουν ιδιαίτερη έφεση στα πνευστά και κρουστά όργανα.  Στα πλαίσια του Ανοικτού Σχολείου, σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική του Δήμου, προσφέρονται μαθήματα πιάνου/θεωρητικά για παιδιά πέντε ετών και άνω, και εξειδικευμένα μαθήματα μουσικών οργάνων για παιδιά 11 χρονών και άνω ως ακολούθως: Χάλκινα (τρομπέτα, τρομπόνι, ευφώνιο, τούμπα), Ξύλινα (Κλαρίνο, Φλάουτο, Σαξόφωνο) και Κρουστά/drums.

Στόχος του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών είναι η παραπέρα ενίσχυση και διεύρυνση των μουσικών πραγμάτων στην πόλη.  Καλούνται όλα τα παιδιά, οι νέοι να συμμετέχουν ενεργά στα θέματα τέχνης και πολιτισμού και να δηλώσουν το παρόν τους για το μεγάλωμα της Δημοτικής Φιλαρμονικής.