Αθλητικά Κέντρα

Ο Αθλητισμός είναι σημαντικό τομέας στη ζωή μας.  Το «νους υγιής εν σώματι υγιή» στα Πολεμίδια γίνεται πραγματικότητα καθημερινά!  Δημιουργούμε υποδομές, διαμορφώνουμε τους όρους και το πλαίσιο για δημιουργική απασχόληση των νέων μας.  

Ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητες του, τον Αθλητισμό.

Αυτά τα χρόνια παραδόθηκαν ζηλευτά έργα αθλητικής υποδομής που δημιουργούν ευκαιρίες και προϋποθέσεις για ενεργό συμμετοχή ιδιαίτερα των νέων στον Αθλητισμό.

Σήμερα ο Δήμος, διαθέτει 14 αθλητικά κέντρα, δύο Δημοτικά Στάδια με όλες τις σύγχρονες υποδομές κι άλλα γήπεδα mini-pitch, γήπεδα καλαθόσφαιρας, πετόσφαιρας.

Λειτουργεί σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ), το Πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους (ΑΓΟ) με τη συμμετοχή άνω των 500 ατόμων (αντρών – γυναικών και ιδιαίτερα παιδιών).

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει ακόμα το πρόγραμμα Πιγκ-Πογκ που γίνεται σε συνεργασία με το Ανοικτό Σχολείο.  Η γυναικεία ομάδα έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχία και το 2012 εκπροσώπησε την Κύπρο στο Διεθνές Πρωτάθλημα Πιγκ-Πογκ που έγινε στην Πολωνία.  Επίσης καθιερώθηκε ως θεσμός η «Βράβευση Αρίστων Αθλητών».

Μέσα στα έργα που προγραμματίζονται είναι και η κατασκευή νέου προπονητικού γηπέδου ποδοσφαίρου και κατασκευή διεθνούς ποδηλατικής πίστας Mountain Bike στο λόφο «Καλέβουναρι» καθώς επίσης και η κατασκευή ποδηλατόδρομων κατά μήκος των Λεωφόρων Νίκαιας και Συνεργατισμού.

Ο Αθλητισμός για το Δήμο Κάτω Πολεμιδιών αποτελεί ζήτημα ζωής, μέσα από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του κάνει πράξη το «Νους υγιής εν σώματι υγιή»!