Ανοικτό Σχολείο

Αγορά υπηρεσιών ενός (1) συντονιστή για τις ανάγκες του προγράμματος

Το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Κάτω Πολεμιδιών δέχεται αιτήσεις για την αγορά υπηρεσιών ενός (1) Συντονιστή για τις ανάγκες του προγράμματος του.  Το συμβόλαιο είναι χρονιαίο, με δυνατότητα ανανέωσής.

Ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα: Πανεπιστημιακό Δίπλωμα ή τίτλος, 5ετής πείρα στην εκπαίδευση με έμφαση στη μη τυπική εκπαίδευση και στην εκπαίδευση ατόμων όλων των ηλικιών, πολύ καλή γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών, άτομο δραστήριο και δημιουργικό με οργανωτικές ικανότητες.

Η μηνιαία αμοιβή καθορίζεται στα €1.500,00 (Διευκρινίζεται ότι οποιεσδήποτε εισφορές, αποκοπές ή συνεισφορές σε εγκεκριμένα ταμεία π.χ Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θα επιβαρύνουν τον ίδιο το Συντονιστή, και δεν θα καταβάλλεται κανένα επιπρόσθετο ποσό από το Ανοικτό Σχολείο για κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και οδοιπορικών.)

Οι ώρες εργασίας προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του προγράμματος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την σχετική αίτηση από τα Γραφεία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.  Η τελευταία ημερομηνία παραλαβής των αιτήσεων είναι η
7η Οκτωβρίου 2020 και ώρα 12:00 μεσημβρινή.Το «Ανοικτό Σχολείο» του Δήμου Κ. Πολεμιδιών ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2007.  Έκτοτε, λειτουργεί με επιτυχία και με  μεγάλη συμμετοχή των δημοτών, αλλά και ατόμων της ευρύτερης περιοχής Λεμεσού, δείχνοντας ότι ο θεσμός έχει αγκαλιαστεί θερμά και καθιερώθηκε στις συνειδήσεις τους.  Επίσημοι χορηγοί και υποστηρικτές του θεσμού είναι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και ο Δήμος Κ. Πολεμιδιών.

Όραμα του «Ανοικτού Σχολείου» η κατάρτιση των εκπαιδευομένων, μέσα στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του ΥΠΠ, βασισμένη στις αρχές της Ε.Ε. για τη «Δια Βίου Μάθηση» στην υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Κ. Πολεμιδιών και όχι μόνο.

Οι σκοποί και οι επιδιώξεις του «Ανοικτού Σχολείου» είναι:

Α. Η αξιοποίηση των σχολικών χώρων ως Κέντρων Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημιουργίας κατά τα απογεύματα και γενικά όταν δεν χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς του αναλυτικού προγράμματος.

Β. Η ενεργοποίηση των μελών κάθε δήμου για συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και για βελτίωση της ποιότητας της ζωής.

Γ. Η ανάπτυξη του πολιτιστικού και αθλητικού επιπέδου της κοινωνίας μας.

Δ. Η παροχή της δυνατότητας σε οργανώσεις, σωματεία και πρόσωπα, που έχουν πνευματικές, καλλιτεχνικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες, να προβάλουν το έργο τους στο ευρύ κοινό.

Ε. Η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων του Δήμου Κ. Πολεμιδιών

Οι πιο πάνω σκοποί και επιδιώξεις του «Ανοικτού Σχολείου» επιτυγχάνονται:

 1.  Με τη διοργάνωση αθλητικών, θεατρικών, χορευτικών, μουσικών και άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
 1.  Με τη διοργάνωση εκθέσεων ζωγραφικής, μαγειρικής κ.α.
 1. Με τη διοργάνωση ενημερωτικών διαλέξεων για θέματα κοινωνικά, πολιτικά, εκπαιδευτικά, οικονομικά, επιστημονικά κ.α.
 1. Με τη διοργάνωση προγραμμάτων επιμόρφωσης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές
 1. Με την προκήρυξη διαφόρων διαγωνισμών και συμμετοχή σε αγώνες ευρείας εμβέλειας
 1. Με τη χρήση των σχολικών βιβλιοθηκών από τους δημότες για μελέτη και δανεισμό βιβλίων
 1. Με την έκδοση, εκτύπωση και κυκλοφορία οποιουδήποτε δελτίου, φυλλαδίου, περιοδικού ή βιβλίου
 1. Με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων
 1. Με την ανάπτυξη συνεργασίας με Δημόσιες Αρχές, Ημικρατικούς ή Ιδιωτικούς Οργανισμούς
 1. Με τη σύσταση ειδικών επιτροπών για εξειδικευμένη εργασία, έρευνες, μελέτες κλπ
 1. Με την ίδρυση ταμείου για την εύρυθμη λειτουργία του «Ανοικτού Σχολείου» και την εκπλήρωση των σκοπών και αρμοδιοτήτων του
 1. Με την πρόσληψη προσωπικού για την πραγματοποίηση του έργου του «Ανοικτού Σχολείου»

Τα τμήματα λειτουργούν καθημερινά κατά τις απογευματινές ώρες και τα πρωινά του Σαββάτου και στεγάζονται στο ΙΖ’ Δημοτικό Σχολείο και στο Λύκειο Πολεμιδιών.

Μπορούν να λειτουργήσουν και οποιεσδήποτε άλλες θεματικές ενότητες επιθυμείτε εφόσον συγκεντρώνεται ικανοποιητικός αριθμός ατόμων (ελάχιστος αριθμός: 12, μέγιστος αριθμός: 20 – ανάλογα με το πρόγραμμα)

ΔΙΔΑΚΤΡΑ:  Για τα δίδακτρα των προγραμμάτων δείτε το φυλλάδιο με το πρόγραμμα 2019 - 2020 όπου αναγράφονται αναλυτικά.  Για όσα δεν αναγράφονται είναι κατόπιν συνεννόησης με εκπαιδευτή/εκπαιδεύτρια.

 

Προγράμματα Σχολικής Χρονιάς 2019 - 2020 (φυλλάδιο)

Δήλωση Συμμετοχής 2019 - 2020

Συμπληρώστε την Δήλωση Συμμετοχής εδώ.

Διοικούσα Επιτροπή

Νίκος Αναστασίου Πρόεδρος
Χριστόδουλος Μαυρομούστακος Αντιπρόεδρος
Σοφία Γεωργίου Γραμματέας
Παναγιώτα Αργυρού Β’ Γραμματέας
Γιάννης Πετέλη Ταμίας
Έφη Οικονομίδου Β’ Ταμίας
Άντρη Βρασίδα
Μάριος Τριμιντής
Αντρέας Τσιπής
Αβραάμ Λουκά
Μάριος Κουκλής
Μιχάλης Σπύρου
Άντρη Παττίχη
Μέλη
Χριστιάνα Μηνά Συντονίστρια Ανοικτού Σχολείου

Επικοινωνία

Τη δήλωση συμμετοχής μπορείτε να την υποβάλλεται ηλεκτρονικά εδώ ή να την συμπληρώσετε και να την αποστείλετε στο email: anoiktosxoleio@hotmail.com

Επίσης, μπορείτε να την αποστείλετε στο Δημαρχείο Κ. Πολεμιδιών στη διεύθυνση Παναγίας Ευαγγελιστρίας 128, 4156 Κάτω Πολεμίδια.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Συντονίστρια / Διευθύντρια κ. Χριστιάνα Μηνά, στο τηλ. 99804005.

Facebook: Anoikto Sxoleio Katw Polemidiwn.