Ανοικτό Σχολείο

Το «Ανοικτό Σχολείο» του Δήμου Κ. Πολεμιδιών ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2007.  Έκτοτε, λειτουργεί με επιτυχία και με  μεγάλη συμμετοχή των δημοτών, αλλά και ατόμων της ευρύτερης περιοχής Λεμεσού, δείχνοντας ότι ο θεσμός έχει αγκαλιαστεί θερμά και καθιερώθηκε στις συνειδήσεις τους.  Επίσημοι χορηγοί και υποστηρικτές του θεσμού είναι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και ο Δήμος Κ. Πολεμιδιών.

Όραμα του «Ανοικτού Σχολείου» η κατάρτιση των εκπαιδευομένων, μέσα στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του ΥΠΠ, βασισμένη στις αρχές της Ε.Ε. για τη «Δια Βίου Μάθηση» στην υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Κ. Πολεμιδιών και όχι μόνο.

Οι σκοποί και οι επιδιώξεις του «Ανοικτού Σχολείου» είναι:

Α. Η αξιοποίηση των σχολικών χώρων ως Κέντρων Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημιουργίας κατά τα απογεύματα και γενικά όταν δεν χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς του αναλυτικού προγράμματος.

Β. Η ενεργοποίηση των μελών κάθε δήμου για συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και για βελτίωση της ποιότητας της ζωής.

Γ. Η ανάπτυξη του πολιτιστικού και αθλητικού επιπέδου της κοινωνίας μας.

Δ. Η παροχή της δυνατότητας σε οργανώσεις, σωματεία και πρόσωπα, που έχουν πνευματικές, καλλιτεχνικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες, να προβάλουν το έργο τους στο ευρύ κοινό.

Ε. Η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων του Δήμου Κ. Πολεμιδιών

Οι πιο πάνω σκοποί και επιδιώξεις του «Ανοικτού Σχολείου» επιτυγχάνονται:

 1.  Με τη διοργάνωση αθλητικών, θεατρικών, χορευτικών, μουσικών και άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
 1.  Με τη διοργάνωση εκθέσεων ζωγραφικής, μαγειρικής κ.α.
 1. Με τη διοργάνωση ενημερωτικών διαλέξεων για θέματα κοινωνικά, πολιτικά, εκπαιδευτικά, οικονομικά, επιστημονικά κ.α.
 1. Με τη διοργάνωση προγραμμάτων επιμόρφωσης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές
 1. Με την προκήρυξη διαφόρων διαγωνισμών και συμμετοχή σε αγώνες ευρείας εμβέλειας
 1. Με τη χρήση των σχολικών βιβλιοθηκών από τους δημότες για μελέτη και δανεισμό βιβλίων
 1. Με την έκδοση, εκτύπωση και κυκλοφορία οποιουδήποτε δελτίου, φυλλαδίου, περιοδικού ή βιβλίου
 1. Με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων
 1. Με την ανάπτυξη συνεργασίας με Δημόσιες Αρχές, Ημικρατικούς ή Ιδιωτικούς Οργανισμούς
 1. Με τη σύσταση ειδικών επιτροπών για εξειδικευμένη εργασία, έρευνες, μελέτες κλπ
 1. Με την ίδρυση ταμείου για την εύρυθμη λειτουργία του «Ανοικτού Σχολείου» και την εκπλήρωση των σκοπών και αρμοδιοτήτων του
 1. Με την πρόσληψη προσωπικού για την πραγματοποίηση του έργου του «Ανοικτού Σχολείου»

Οι θεματικές ενότητες οι οποίες λειτουργούν για τη φετινή χρονιά 2017 – 2018 είναι οι παρακάτω:

Για παιδιά:

Ζωγραφική, Θέατρο, Μοντέρνος Χορός (μοντέρνο, σύγχρονο, belly dance, latin) Μπαλέτο, Ελληνικοί/Παραδοσιακοί Χοροί, Μουσικοκινητική – Ψυχοκινητική Αγωγή, Κιθάρα, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Καλαθόσφαιρα, Γενική Γυμναστική ( Αθλοπαιδιές), Εξειδικευμένα μαθήματα μουσικών οργάνων σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών (Χάλκινα:  τρομπέτα, τρομπόνι, ευφώνιο, τούμπα, Ξύλινα: κλαρίνο, φλάουτο, σαξόφωνο, Κρουστά:  Drums), πιάνο/θεωρητικά, Καράτε, Ρωσική γλώσσα.

Για ενήλικες:

Παραδοσιακοί χοροί (ελληνικοί, κρητικοί, κυπριακοί κ.ά), Διαλέξεις, Pilates, Yoga, Μουσικοχορευτική Γυμναστική, Μαγειρική/Ζαχαροπλαστική, Κυπριακή Παραδοσιακή Κουζίνα, Ζαχαρωτές Δημιουργίες, Ρωσική Γλώσσα,  Αισθητική (μακιγιάζ, face painting κ.ά), Κηπουρική, Δενδροκομία Βιολογικές Καλλιέργειες & Αρωματικά Φυτά, Χειροποίητα κοσμήματα, Ψυχική & Σωματική Υγεία της Οικογένειας/Υγιεινή Διατροφή, Θέατρο, Ζωγραφική, Ψηφιακή Φωτογραφία (φωτογραφία και επεξεργασία εικόνας), Επιτραπέζια Αντισφαίριση για ενήλικες, Χειροτεχνία, Νοηματική Γλώσσα.

Τα τμήματα λειτουργούν καθημερινά κατά τις απογευματινές ώρες και τα πρωινά του Σαββάτου και στεγάζονται στο ΙΖ’ Δημοτικό Σχολείο και στο Λύκειο Πολεμιδιών.

Μπορούν να λειτουργήσουν και οποιεσδήποτε άλλες θεματικές ενότητες επιθυμείτε εφόσον συγκεντρώνεται ικανοποιητικός αριθμός ατόμων (ελάχιστος αριθμός: 12, μέγιστος αριθμός: 20 – ανάλογα με το πρόγραμμα)

ΔΙΔΑΚΤΡΑ:  Για τα δίδακτρα των προγραμμάτων δείτε το φυλλάδιο με το πρόγραμμα 2017 – 2018 όπου αναγράφονται αναλυτικά.  Για όσα δεν αναγράφονται είναι κατόπιν συνεννόησης με εκπαιδευτή/εκπαιδεύτρια.

Μόνο για τα προγράμματα που αφορούν τη μουσική το κόστος είναι με το μήνα.  Τα υπόλοιπα είναι €50,00 - €60,00 το χρόνο εκτός από τη Ρωσική γλώσσα που είναι €120,00.

Προγράμματα Σχολικής Χρονιάς 2017 – 2018 (φυλλάδιο)

Δήλωση Συμμετοχής 2017 - 2018

Συμπληρώστε την Δήλωση Συμμετοχής εδώ.

Διοικούσα Επιτροπή

Νίκος Αναστασίου Πρόεδρος
Χριστόδουλος Μαυρομούστακος Αντιπρόεδρος
Σοφία Γεωργίου Γραμματέας
Παναγιώτα Αργυρού Β’ Γραμματέας
Γιάννης Πετέλη Ταμίας
Έφη Οικονομίδου Β’ Ταμίας
Άντρη Βρασίδα
Μάριος Τριμιντής
Αντρέας Τσιπής
Αβραάμ Λουκά
Μάριος Κουκλής
Μιχάλης Σπύρου
Άντρη Παττίχη
Μέλη
Χριστιάνα Μηνά Συντονίστρια Ανοικτού Σχολείου

Επικοινωνία

Τη δήλωση συμμετοχής μπορείτε να την υποβάλλεται ηλεκτρονικά από την σελίδα www.polemidiamunicipal.com.cy ή να την αποστείλετε στο email: anoiktosxoleio@hotmail.com

Επίσης, μπορείτε να την αποστείλετε στο Δημαρχείο Κ. Πολεμιδιών στη διεύθυνση Παναγίας Ευαγγελιστρίας 128, 4156  Κάτω Πολεμίδια.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Συντονίστρια / Διευθύντρια κ. Χριστιάνα Μηνά, στο τηλ. 99804005

Facebook: Anoikto Sxoleio Katw Polemidiwn.