Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα Δημάρχου

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Δημάρχου Κάτω Πολεμιδιών κ. Νίκου Αναστασίου

Αγαπητοί συνδημότες,

Φίλες και Φίλοι,

Αποχαιρετάμε μια δύσκολη χρονιά. Μια χρονιά γεμάτη αναταραχές, ανατροπές, μια χρονιά στην οποία εισέβαλε βίαια στη ζωή μας ο αυτοπεριορισμός, η αναγκαστική πειθαρχία, η κοινωνική αποχή  λόγω της πανδημίας.  Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις. 

Όπως όλη η κοινωνία έτσι και ο Δήμος μας, κλήθηκε να αντιμετωπίσει το κύμα της πανδημίας.  Από τους πρώτους Δήμους, λειτουργήσαμε το Κέντρο Άμεσης Παρέμβασης σε συνεργασία με το ΣΚΕ Πολεμιδιών.  Σκοπός, να ανταποκριθούμε και να στηρίξουμε άμεσα άτομα τρίτης ηλικίας αλλά και τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας.  Οργανώσαμε ομάδες εθελοντών οι οποίες ανταποκρίθηκαν επάξια στις προκλήσεις που η πανδημία δημιούργησε, στο κάλεσμα των δημοτών μας και όχι μόνο.  Στηρίξαμε τους φοιτητές μας με υποτροφίες, τις εργαζόμενες μητέρες μέσα από τη Παιδική Λέσχη του Δήμου, παρέχουμε δωρεάν ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη σε άτομα και οικογένειες που το έχουν ανάγκη, μοιράσαμε τρόφιμα σε άπορες οικογένειες, δώσαμε δωροκουπόνια συνολικής αξίας χιλιάδων ευρώ, αναβαθμίσαμε τις υπηρεσίες και το ρόλο μας έναντι της τοπικής μας κοινωνίας, σταθήκαμε ως οφείλαμε, αλληλέγγυοι έναντι των Δημοτών μας, αντάξιοι των προσδοκιών και των αναγκών τους.

Η πανδημία άλλαξε τις φετινές μας γιορτές, άλλαξε τις ζωές και την καθημερινότητα μας. Ας ευχηθούμε το νέο έτος 2021 να αλλάξει προς το καλύτερο και την επιδημιολογική εικόνα στην Κύπρο μας.

Τόσο εγώ προσωπικά όσο και η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ευχόμαστε χρόνια πολλά στους δημότες μας, σε όλους τους συμπολίτες μας, καλές γιορτές και καλό Νέο Έτος.

28/12/2020